Stap 1: Inventarisatie

Jouw traject start met een inventarisatiegesprek met onze EPA-w adviseur. Samen bespreken wij jouw wensen en de mogelijkheden. 

Bij een positief gesprek vragen we alvast enkele documenten op zodat de financiële haalbaarheid in kaart gebracht kan worden door de financieel adviseur. 

Stap 2: Meten is weten

De EPA-w adviseur komt langs op locatie om het huidige energielabel van de woning te berekenen. Aan de hand van het energielabel kan er gekeken worden waar de verbetermogelijkheden liggen.

De bevindingen worden samen met jou besproken en vastgelegd in het verbeteradviesrapport. Ook vragen wij alvast een vrijblijvende offerte op bij een aannemer.

Stap 3: Adviesgesprek

De financieel adviseur presenteert het complete advies: wat is er mogelijk, hoeveel gaat het kosten en wat levert het op.

Indien je akkoord bent, zetten we de hypotheekaanvraag in werking. Wij vergelijken hiervoor meer dan 40 kredietverstrekkers!

Stap 4: Uitvoering

Na akkoord van de bank kan er eindelijk gestart worden met het verduurzamen. Omdat we precies weten wat er gaat gebeuren, kan de aannemer gelijk starten.

Tijdens de verbouwing blijven wij jouw aanspreekpunt en zorgen wij ervoor dat alles soepel verloopt. 

Stap 5: Resultaat

Zodra de verbouwing is afgerond, krijg je van ons je nieuwe energielabel. Ook vragen wij de toepasbare subsidies voor je aan en helpen wij jou geld terug te krijgen van de belastingdienst.

Zo kan jij zonder zorgen genieten van een duurzamere toekomst.

Nazorg

Ook nadat alles geregeld is, blijven wij je natuurlijk ondersteunen. Bij onvoorziene omstandigheden staan wij graag voor je klaar om samen een passende oplossing te vinden voor jouw situatie.

Vanzelfsprekend nemen wij periodiek nog even contact op om te kijken of alles nog steeds naar wens is.

Voorbeeldberekeningen